Om oss

Varmt välkommen till FlyBy no fear - en del av FlyBy AB

FlyBy AB är ett Simulator Center på Malmö Airport där vi tillhandahåller flygsimulatorer till flygbolag och flygskolor för utbildning och träning av piloter.

Under pandemin, när vår primära kundgrupp inte hade behovet av våra tjänster, valde vi att öppna upp våra flygsimulatorer för företagsevent och upplevelser för privatpersoner att testa på hur det är att flyga ett stort passagerarflygplan.

Det blev väldigt populärt och uppskattat och gav oss så mycket energi och glädje
så det har vi valt att fortsätta med. Vi älskar att möta er!

Alla som jobbar på FlyBy är utbildade, kommersiella piloter. Vi har erfarenheter från den kommersiella luftfarten, av att driva flygbolag och utbildning inom flyget.

På grund av många haverier i flygets barndom har flygsäkerhetsarbete alltid haft högsta prioritet. Detta har gjort att det civila passagerarflyget har utvecklats till ett av de säkraste transportmedlen idag. Kanske det säkraste…?  

Vi har hjälpt människor med sitt obehag inför att flyga sedan starten 2016. Detta är en väldigt viktig del för FlyBy då det är synd att människors liv ska bli begränsade pga flygrädsla. Kan vi inspirera till annat så gör det en stor skillnad för oss.  

Vårt koncept FlyBy no fear - 100 % online är en fantastisk kurs för dig som är flygrädd. Den är helt online, så du kan göra den varifrån du vill. När du vill. Du kan vara helt anonym om du vill det, men även ta hjälp & stöd från andra deltagare om du vill det.  

Du är inte ensam! 

Vi arbetar utifrån tre fokusområden,

Du är viktigast
Hos oss är du viktigast. Individen är viktig. Alla rädslor ser olika ut och alla individer är olika. Därför är det så viktigt för oss att vi möter dig där du är. Vi utgår från dig, var du är och var du vill komma. Vi vill att du ska känna dig trygg när du går en kurs för din flygrädsla hos oss.  Vi finns här som stöd och med vägledning genom din process.

Kunskapsökning
Öka din kunskap om flyg och du blir tryggare. När du får förståelse till hur saker och ting fungerar, när du förstår vad det är för ljud som låter, hur ett flygplan fungerar och hur arbetet fungerar i cockpit så får du ökad trygghet.  

Exponering
Det innebär att vi närmar oss det som väcker obehag gradvis utan säkerhetsbeteende, för att ge hjärnan en chans till en ny inlärning om att inget farligt händer.  Vi erbjuder dig individuella upplägg, beroende på hur just din flygrädsla ser ut.  För företag ordnar vi ett anpassat upplägg för flygrädda, se mer information nedan.

Våra kurser för flygrädda - online, fysiska och exponeringar

Lita på processen

Vi visar dig vägen men du måste gå den själv.
Följ kursen och gör det du ska!
Då kommer du att få resultat!
Det garanterar vi!

I din egen takt

I alla våra kurser, både online och fysiska, är det inviduella viktigt. Alla rädslor ser olika ut och det är viktigt att följa individens behov, tankar & känslor.

Topprankade kurser

Vi har väldigt fina resultat och recensioner på våra kurser. Vi får extra värme från alla för att vi är professionella, trygga och lyhörda.
Varmt välkommen till oss!